Oddelek za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Začetek študijskega leta na Oddelku za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko

Drage študentke, dragi študenti,

bliža se začetek novega študijskega leta, za katerega vsi upamo in verjamemo, da ga bomo izpeljali brez večjih pretresov v živo. Da bo vstop v novo študijsko leto čim manj stresen, bi vam radi podali nekaj osnovnih informacij:

1.) Petek, 1. oktobra, bo rezerviran dan za BRUCE. Z njimi se bomo srečali ob 13. uri v predavalnici 34. Vse prve letnike, tako enopredmetne kot dvopredmetne smeri, prosimo za zanesljivo udeležbo. Poleg vodstva oddelka jih bodo sprejeli tudi naši tutorji, ki se na to že pospešeno pripravljajo.

2.) Z rednim študijskim procesom bomo začeli s 3. oktobrom. V ponedeljek in torek 3. in 4. oktobra bomo z vsakim letnikom posebej imeli INFO SESTANEK, na katerem boste izvedeli vse pomembne informacije, razdelili se boste v skupine, izvolili nove/stare predstavnike letnikov ipd. O natančnih terminih sestankov boste pravočasno obveščeni. V tem prvem tednu bomo začeli tudi z večino predavanj in seminarjev, natančno obvestilo o tem, kdaj se začnejo katera predavanja, pa boste dobili do petka, 1. oktobra. Prosimo vas, da spremljate obvestila na spletni strani, pomembnejše informacije pa vam bomo poslali tudi prek VISa.

3.) Predavanja, vaje in seminarji se bodo v študijskem letu 2021/22 izvajali v živo, veljaven urnik je objavljen na fakultetnih spletnih straneh. Povsod na fakulteti, tako v predavalnicah kot na hodnikih, je obvezna uporaba zaščitne maske.   

4.) Prav tako veste, da morate po veljavnem vladnem odloku vsi, ki vstopate na fakulteto, izpolnjevati pogoj PCT. Tisti, ki tega pogoja ne izpolnjujejo, se morajo 1-krat tedensko v enakih presledkih testirati s HAG testi za samotestiranje v prostorih fakultete. Samotestiranje bo potekalo v študentskem prostoru R1B vsak delavnik med 7. in 19. uro, s pričetkom v sredo, 15. 9. 2021. Skladno z odlokom študentkam in študentom pripada 5 testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih pridobijo v lekarni ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja (ne velja za tujce, ki kartice nimajo), potrdila o vpisu oziroma veljavne študentske izkaznice in osebnega dokumenta. Tisti, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, morajo skladno z odlokom voditi evidenco samotestiranj na evidenčnem listu, s katerim dokazujejo izpolnjevanje pogojev za udeleževanje v študijskem procesu. Evidenčni list so študentke in študenti prejeli po elektronski pošti, na voljo pa je tudi v študentskem prostoru R1B, kjer poteka samotestiranje.

Vse študentke in študente vljudno prosimo, da dosledno upoštevate predpisane ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, za kar se vam iskreno zahvaljujemo.

Srečno v novo študijsko leto!

Vaš Oddelek za germanistiko

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Osrednja humanistična knjižnica

Urniki knjižnic in izposoja gradiva v popoldanskem času v mesecu novembru in decembru 2021

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Nejc Bobovnik

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Zaprtje tajništva

Oddelek za slovenistiko

Išče se študente za poučevanje na Osnovni šoli Dolenjske Toplice

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

Sprememba GU Sašo Živanović

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Študentski svet FF

Anketa o prenovi celostne grafične podobe (CGP) Univerze v Ljubljani

Osrednja humanistična knjižnica

Spletni seminarji v okviru Oxford University Press v mesecu novembru 2021

Referat

»Orientacijski« posvet z referati in tajništvi oddelkov

Referat, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

»Orientacijski« posvet z referati in tajništvi oddelkov