Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Razpis za natečaj Rdeča nit 2024 je tu!!!

V letošnjem letu ponovno poteka vseštudentski literarni natečaj Rdeča nit, ki ga organiziramo študentke in študentje Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

V času karantene se je v vaših zaprašenih predalih in pozabljenih računalniških mapicah nabralo ogromno pesmi, zgodb in dram, marsikdo pa je ob novici, da se Rdeča nit vrača, po dolgem času spisal nekaj novega. Vse te prispevke ste nam pridno pošiljali in izmed kopice nabranih je strokovna žirija izbrala najboljše, ki smo jih razglasil in bogato nagradili na slavnostni prireditvi v Knjižnici Otona Župančiča. Dokazali ste nam, da po nekaj letih, ko smo se srečevali z upadom števila prispevkov, študentsko literarno ustvarjanje še živi. Letos želimo vse to še preseči.

Z našim literarnim natečajem želimo spodbujati ustvarjalnost, domišljijo in refleksijo ter pomagati mladim piscem in piskam vstopiti v literarni svet, da bi njihove umetnine končno zbežale iz zaprtih predalov in platnic dnevnika v roke bralcev, kamor tudi spadajo.

O prejetih literarnih prispevkih bo odločala komisija, sestavljena iz študentk in študentov ter profesorjev in profesoric, prav tako pa lahko pričakujete tudi slavnostni zaključni dogodek s razglasitvijo zmagovalcev.

Vsi s statusom študentke oziroma študenta lahko svoja literarna besedila, napisana v slovenskem jeziku in s temo po lastni želji, do 1. marca 2024 pošljete na naš elektronski naslov 𝐟𝐟.𝐫𝐝𝐞𝐜𝐚.𝐧𝐢𝐭@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦.

Dolžina besedil naj ne presega 𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐳𝐧𝐚𝐤𝐨𝐯 𝐬 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐥𝐞𝐝𝐤𝐢 (ena avtorska pola). Besedila ne smejo biti predhodno objavljena v knjižni izdaji.

  • 𝐊𝐫𝐚𝐭𝐤𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐩𝐨𝐯𝐞𝐝: največ 2 kratki pripovedi
  • 𝐏𝐨𝐞𝐳𝐢𝐣𝐚: največ 5 pesmi
  • 𝐃𝐫𝐚𝐦𝐚𝐭𝐢𝐤𝐚: največ 1 dramsko besedilo

Vsako besedilo pošljite v posebni datoteki, ki jo označite zgolj z naslovom oz. prvim verzom. Osebne podatke (ime in priimek, stalni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko, letnik študija in fakulteto) podajte v besedilu elektronskega sporočila. V zadevi navedite, v katero kategorijo se prijavljate.

Želimo vam veliko ustvarjalnosti, mi pa že nestrpno pričakujemo vaše prispevke!

Člani ekipe Rdeče niti

Obvestila

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Strokovna služba oddelka – uradne ure (22.–26. 7. 2024)

Uradne ure - strokovna služba Oddelka za sociologijo 15. 7. - 19. 7. 2024)

Oddelek za slavistiko

Obvestilo - strokovna služba oddelka

Oddelek za zgodovino

Obvestilo - strokovna služba oddelka

Oddelek za klasično filologijo

Oddelčna strokovna služba in knjižnica 19., 24. in 25. julija 2024