Filozofska fakulteta pristopila k Sporazumu o sodelovanju na področju krepitve integritete

Filozofska fakulteta je ob svetovnem dnevu boja proti korupciji pristopila k Sporazumu o sodelovanju na področju krepitve integritete.

Filozofska fakulteta je ob svetovnem dnevu boja proti korupciji pristopila k Sporazumu o sodelovanju na področju krepitve integritete.

Filozofska fakulteta je ob svetovnem dnevu boja proti korupciji, 9. decembra 2020, pristopila k Sporazumu o sodelovanju na področju krepitve integritete, ki so ga podpisale še Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, Ministrstvo za znanost in šport RS, Zavod RS za šolstvo in pobudnica sporazuma Komisija za preprečevanje korupcije. Podpisniki sporazuma so se zavezali k pripravi ustreznih sistemskih in operativnih aktivnosti na področju vzgoje, izobraževanja, znanosti in športa, s ciljem krepitve integritete po celotni izobraževalni vertikali. Ob dnevu boja proti korupciji je potekal tudi posvet »Integriteta: Skupni cilj vseh generacij« o potrebi po vpeljavi vsebin integritete v šolski sistem, ki so ga otvorili predsednik RS Slovenije, Borut Pahor, ter ministrici za izobraževanje in pravosodje, Simona Kustec in Lilijana Kozlovič.

Zadnje novice

Evropska akademija o mladinskem delu

Sodelujoči na tretji Evropski akademiji o mladinskem delu

Ddr. Verena Vidrih Perko prejemnica Valvasorjeve nagrade za življenjsko delo

Ddr. Verena Vidrih Perko med predavanjem (foto: Nives Ličen)