30. obletnica lektorata za nizozemski jezik

Lektorat za nizozemski jezik in kulturo Oddelka za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko FF UL letos praznuje 30. obletnico.  

Po prvotnih načrtih bi jo v sodelovanju z Veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske v Sloveniji praznovali v mesecu maju. Zaradi izrednih razmer jo bomo obeležili v prilagojeni obliki v sredo, 2. decembra 2020, s pričetkom ob 17. uri.

Prisrčno vas vabimo, da se udeležite spletnega dogodka, na katerem bo premierno prikazan kratek film Življenje z nizozemščino, ki ga je režirala in zanj scenarij napisala ugledna novinarka Ksenija Horvat. Ob filmu bo potekal pogovor o nizozemščini v Sloveniji, ki ga bo uvedel veleposlanik Kraljevine Nizozemske, gospod Marco Hennis, nato pa bo Ksenija Horvat vodila pogovor med uveljavljeno prevajalko iz nizozemščine Stano Anželj in lektorico za nizozemski jezik in kulturo dr. Anito Srebnik.  

Dogodek se bo predvajal v živo na Facebook strani lektorata (v nizozemščini in v slovenščini).

Še posebej se zahvaljujemo naslednjim institucijam za dolgoletno sodelovanje in podporo: Nizozemski jezikovni uniji, Flamski oblasti in Predstavništvu flamske vlade v Srednji Evropi, Veleposlaništvu Kraljevine Nizozemske in Veleposlaništvu Kraljevine Belgije.

Deze partners willen we speciaal bedanken voor een jarenlange samenwerking en steun: de Nederlandse Taalunie, de Vlaamse Overheid en de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Centraal-Europa, de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden en de Ambassade van het Koninkrijk België.

Več informacij in prispevkov na temo  30. obletnice lektorata tu.

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon