Dnevi enakosti spolov FF: Dediščina LGBTIQ+ in muzeji

V okviru Dnevov enakosti spolov na FF v ponedeljek, 22. aprila 2024, ob 11.30 vabljeni na okroglo mizo z naslovom Dediščina LGBTIQ+ in muzeji, na kateri se bodo pogovarjali o tem, zakaj v muzejih praktično nimamo dokumentirane dediščine LGBTIQ+ skupnosti. Predstavili bodo dva muzejska projekta: bodočo razstavo ob 40. obletnici LGBTIQ+ skupnosti v Ljubljani ter sodelujoči projekt Coming out muzeja iz sosednje Istre. Na okrogli mizi se bodo dotaknili vprašanj, zakaj vnašati LGBTIQ+ in kvir teorijo v muzejske prakse, kako dokumentirati preteklost LGBTIQ+ in kako komunicirati spolne in seksualne identitete v muzejih. 

Na okrogli mizi bodo sodelovale in sodelovali: Corinne Brenko (kustosinja, MGML, Ljubljana), Suzana Tratnik (pisateljica, prevajalka, publicistka, literarna mentorica in lezbična aktivistka), Mario Buletić (kustos, Etnografski muzej Istre, Pazin), Jan Franjul (producent in aktivist, Združenje Proces, Pula). 
Pogovor bo moderirala Urša Valič (Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani).

Okrogla miza bo potekala preko ZOOM platforme. Na dogodek se je potrebno prijaviti na tej povezavi

S prijavo na dogodek se strinjate s snemanjem in objavo dogodka.
Okroglo mizo boste lahko spremljali preko zaslona tudi v predavalnici P2, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo, FF UL, Zavetiška 5, 1000 Ljubljana.

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon